Fotografická soutěž - Chemie je COOL!

25.09.2010 22:06

VŠCHT Praha vyhlašuje fotografickou soutěž CHEMIE JE COOL! určenou pro mládež od 15 do 19 let. Cílem soutěže je snaha změnit pohled mladé generace na chemii kolem nás. Úkolem soutěžících je zachytit zajímavé okamžiky ze svého života, ze školy, z domova, ze svých aktivit, v nichž se bude odrážet pozitivní vliv chemie na náš život. Snahou je pochopit chemii nejen jako vědu plnou kyselin, zkumavek a nebezpečných látek, ale jako chemické procesy, bez nichž by nebylo života a bez kterých by náš život v podstatě ani nemohl existovat. Zkuste se zamyslet nad tím, v čem nám i dnešní moderní chemie pomáhá žít.

Na stránkách fotosoutěže se praví: "Zkuste si představit den bez chemie… Ráno zaspíme (budík je z plastů), nevyčistíme si zuby, neumyjeme se, neoblékneme se (i textilní výroba je chemický proces) a budeme hladovět. Pokud bychom takhle vyrazili z domova (konec konců byli bychom na tom všichni stejně), ani vsednutí do auta by nás nezachránilo – i ono je z plastů… A to nemluvíme o chemických přeměnách, které probíhají v nás (včetně pohybu, růstu, přenosu nervových signálů atd.) Všichni jsme totiž v podstatě chemické (či biochemické) reaktory."

Fotografická soutěž je rozdělena do tří kol. Pokud si pospíšíte, můžete se posledních z nich ještě zúčastnít. Podrobnosti soutěže naleznete na oficiálních stránkách soutěže - www.vscht.cz/homepage/tisk/fotosoutez. Snímky se dají odevzdávat prostřednictvím elektronické pošty, případně také klasickou "papírovou" poštou. Na celkové vítěze čekají odměny – hlavní cenu fotoaparát Olympus dodá generální partner celé akce firma Olympus.

Zpět